Proiectul european Time to move

 

Time to Move, se întoarce!

În luna octombrie campania Eurodesk cuprinde o serie de evenimente online și offline din toată Europa.

Activitățile sunt organizate de experți Eurodesk care îți pot oferi sfaturi privind oportunitățile internaționale de mobilitate. În 2019, au fost organizate 1100 evenimente în 31 de țări.

În contextul crizei generate de pandemia de Covid-19, multe activităti ale campaniei sunt planificate să se desfășoare online pentru sănătatea și siguranța participanților. Activitățile cu tinerii derulate în cadrul campaniei sunt organizate cu cea mai mare grijă și în conformitate cu reglementările locale. În cadrul evenimentelor Time to Move 2020, tinerii interesați pot primi sfaturi și sprijin pentru a-și planifica proiectele după această pandemie – totul este inclus, de la webinare și sesiuni de informare la activități de consiliere sau activități fizice.

Campania se adresează în special tinerilor care nu se află în zonele urbane, care nu au acces la informații dedicate lor și tinerilor NEETs care ar putea beneficia de o experiență de mobilitate de învățare. Time to Move își propune, de asemenea, să sensibilizeze aceste grupuri de tineri privind punctele locale de informare Eurodesk, ca puncte de orientare pentru tinerii care simt nevoia să discute proiectele lor și modul în care proiectele internaționale pot influența viitorul lor.

Campania este susținută de un website – timetomove.info. Prin intermediul acestei pagini, tinerii pot obține informații complete despre evenimentele Time to Move care se regăsesc pe o hartă interactivă. Site-ul timetomove.info este disponibil în 15 limbi, permițând astfel vizitatorilor internaționali să aibă un acces rapid și facil privind conținutul.

Și anul acesta, Eurodesk organizează  Concursul de design de tricouri Time to Move ca parte a campaniei, pentru a găsi tricoul oficial pentru ediția de anul următor. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 și 30 de ani sunt invitați să concureze  și pot avea șansa să câștige un abonament Skillshare Premium pentru un an și o tabletă Wacom Intuos S.