Eurodesk

Este o rețea europeană de informare dedicată integral furnizării de informații europene tinerilor și lucrătorilor de tineret.

Eurodesk oferă informații gratuite și aduce oportunitățile europene mai aproape de tineri pentru a-i încuraja să devină cetățeni activi.

Eurodesk este prezent în 34 de țări și numără peste 1200 de multiplicatori europeni. Începând din 2014, Eurodesk este parte integrantă a programului european Erasmus+ (2014- 2020).

În România, Eurodesk funcţionează în cadrul ANPCDEFP (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi formării Profesionale) – Agenţia Naţională Erasmus+ din România.

http://europa.eu/youth/RO_ro, este noul portal european pentru tineret,care oferă tinerilor între 13 și 30 de ani informaţii care acoperă toate aspectele vieții lor. Informațiile sunt grupate în jurul a 8 teme (fiecare cu alte 3-4 subteme), acoperă 34 de țări și sunt disponibile în 28 de limbi. Conținutul Portalului este gestionat de rețeaua Eurodesk, care oferă și răspunsuri la întrebările care vin prin Portalul pentru tineret al Comisiei Europene.

Dialogul structurat Portalul european găzduiește o secțiune specială dedicată Dialogului Structurat, din care tinerii pot afla ce înseamnă dialogul structurat și cum se pot implica pentru a contribui la definirea politicilor naționale și europene de tineret.

https://europa.eu/youth/RO/participation/structured-dialogue_ro

Portalul european pentru tineret este punctul de plecare pentru orice persoană interesată de voluntariat. Noile baze de date cu oportunităţile de voluntariat și organizațiile acreditate pe Serviciul European de Voluntariat au fost create tocmai pentru a-i ajuta pe tineri să găsească mai uşor astfel de proiecte.

http://europa.eu/youth/vp/opportunity_list

 http://europa.eu/youth/evs_database

www.eurodesk.ro

www.eurodesk.eu

 http://www.erasmusplus.ro

http://www.facebook.com/eurodesk.romania

https://groups.yahoo.com/groups/eurodesk_info